Praktijkwerking

Hygiënerichtlijnen

  • Draag een mondmasker bij luchtwegklachten.

Belmomenten

Telefoons storen de consultaties.

Moet u ons toch telefonisch bereiken, probeer dan te bellen tussen 8u en 8u30 of tussen 15u30 en 16u. In de agenda’s staan deze momenten aangeduid met een roos vakje bij de arts die bereikbaar is. Is de lijn bezet, of neemt er niemand op, probeer dan na enkele minuten nogmaals.

Niet dringende zaken mogen ook gemaild worden.

Voor dringende zaken blijven we nog steeds telefonisch bereikbaar tussen 8u en 19u op weekdagen.

E-mails

Niet dringende zaken mogen gemaild worden (bv: nog een verzekeringsattest invullen na een sportongeval, u heeft een positieve Covid-zelftest afgelegd).
De e-mails worden binnen de 4 werkdagen beantwoord.

Medische vragen kunnen via e-mail niet goed beoordeeld worden en vergen steeds een consultatie.

Voorschriften

Voor voorschriften dient u steeds op raadpleging te komen. Staat u op langdurige medicatie, dan moet u ook geregeld nagekeken worden door een arts. Telkens u bij ons langskomt, geven we voldoende medicatie mee om de volgende periode te overbruggen tot het nodig is om herbekeken te worden. (bv: cholesterolmedicatie krijgt u mee voor 1 jaar, want er is een jaarlijkse bloedname nodig, suikermedicatie krijgt u mee voor 3 maanden, hooikoortsmedicatie krijgt u mee voor 1jaar). Zijn uw voorschriften op, dan is het terug tijd om een afspraak te maken.

Bent u de laatste maand op consultatie geweest en toch vergeten voorschriften te vragen, dan mag u uitzonderlijk hiervoor mailen.

Slaap- of kalmeringsmedicatie wordt niet via mail voorgeschreven.

Weet u graag welke voorschriften er nog beschikbaar zijn op uw eID. Dan kan u dit bekijken via: www.mijngezondheid.be of via de app “mijn geneesmiddelen”.

Voorschriften voor de kinesist worden enkel gemaakt tijdens de consultatie.

Resultaat van een bloedname

Is het bloed bij ons getrokken, dan zal de arts u zelf opbellen/mailen om het resultaat te overlopen.
Is het bloed in een prikcentrum of in het ziekenhuis getrokken, bel dan de dag later tijdens een belmoment om het resultaat te overlopen.

Resultaat van beeldvorming

Heeft de arts gezegd dat u terug moet langskomen na het onderzoek, dan kan u de dag na het onderzoek een afspraak maken in onze agenda voor het resultaat te overlopen.

Heeft de arts gezegd dat u mag bellen voor het resultaat, bel dan tijdens een belmoment, indien mogelijk tijdens het belmoment van de voorschrijvende arts.

Staal binnenbrengen

Moet u nog een staal (urine of stoelgang) binnenbrengen na een consultatie. Dan kan u dit deponeren in de rechtse brievenbus met de sticker van het labo op.

Wachtzaal

Zowel links om de hoek als rechts door de deur is er voldoende zitplaats om te wachten. De patiënten-wc bevindt zich in de wachtruimte links om de hoek.

Nieuwe patiënten

Om goede zorgen te blijven verlenen aan al onze patiënten, zijn we genoodzaakt om enkel nieuwe patiënten te aanvaarden die dichtbij de praktijk wonen. We beperken ons tot Battel, het gebied van de Battelsesteenweg en zijn zijstraten, zie hieronder op het kaartje. Inwonende gezinsleden van reeds bestaande patiënten zijn ook welkom. Bij voorkeur boeken nieuwe patiënten een afspraak in bij dr Julie Van den Heuvel, aangezien zij hiervoor de meeste ruimte in haar agenda beschikbaar heeft.